ua en ru

Барак Обама і конгрес США проведуть новий раунд переговорів по запобіганню "фіскальному обриву"

Президент США Барак Обама і конгресмени перервуть традиційні різдвяні канікули заради початку нового раунду переговорів по запобіганню так званому "фіскальному обриву", передає Reuters.

Конгрес збереться на спеціальне засідання вранці 27 грудня 2012 р. За прогнозами експертів, швидше за все конгресмени обговорять тимчасові заходи, направлені на запобігання економічній рецесії.

Чи вдасться представникам Республіканської і Демократичної партій досягти угоди, зараз неясно. Каменем спотикання залишається підвищення податків для багатих американців, проти якого виступають республіканці, що мають більшість у палаті представників конгресу.

"Фіскальний обрив" в США передбачає з 1 січня 2013 р. автоматичне скасування податкових пільг, введених колишнім Президентом США Джорджем Бушем-молодшим, а також повернення податкових ставок на рівень 2001 р. Для його запобігання республіканці і демократи повинні подолати міжпартійні розбіжності і домовитися про методи скорочення держвидатків, інакше країні може загрожувати глибока рецесія, яка відіб'ється і на стані світової економіки.

Читайте також: Обама упевнений, що США уникне "фіскального обриву"