ua en ru

Банкам Греції вкрай необхідні нові фінансові вливання

Банкам Греції вкрай необхідні нові фінансові вливання Фото: ЭЦБ

У Греції діють заходи по контролю за рухом капіталів, банки країни закриті

Банківській системі Греції, ймовірно, будуть необхідні нові вливання грошових коштів відразу після того, як стануть відомі підсумки референдуму, оскільки резерви ліквідності, якими володіють фінінститути, ймовірно, закінчаться вже в понеділок. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела, передає Vestifinance.ru.

На даний час, відзначає Bloomberg, в Греції діють заходи по контролю за рухом капіталів, банки країни закриті, а зняття готівки для громадян через банкомати обмежена 60 євро в день.

"Греція проведе референдум 5 липня, і згідно з опитуваннями громадської думки кількість виступаючих "за" і "проти" пропозицій кредиторів в даний час приблизно дорівнює", - відзначає агентство.

У понеділок, 6 липня Європейський центральний банк (ЄЦБ) розгляне питання щодо рівня підтримки грецьких банків в рамках програми екстреного надання ліквідності.

Таким чином, як відзначають експерти, доля грецьких банків в руках ЄЦБ.

Нагадаємо, Європейський центральний банк зберіг обсяг фінансування грецьких банків за програмою екстреного надання ліквідності (Emergency Liquidity Assistance, ELA) на тому ж рівні - 87800 млн євро.