ua en ru

Банкам ЄС в 2013 р. доведеться продати активи на 4,5 трлн дол., - МВФ

Як підрахували аналітики Міжнародного валютного фонду, в наступному році фінансовим інститутам Старого Світу, найімовірніше, доведеться продати активи на суму в 4,5 трлн дол. Дане значення на 18% вище попередньої оцінки, яка давалася експертами МВФ в квітні нинішнього року, повідомляє телеканал "Росія 24".

Варто відзначити, що піти на такі жертви доведеться лише в тому випадку, якщо влада Європи не зуміє взяти під контроль боргову кризу і побороти рецесію. Невдачі у веденні та застосуванні жорстких заходів фіскальної політики змусять розпрощатися з вагомою часткою всіляких активів 58 компаній. Наслідком цього, вважають економісти МВФ, стане скорочення кредитування і зростання на 4 процентних пункти в банківських секторах Греції, Кіпру, Ірландії, Італії, Португалії та Іспанії.

"Відновлення довіри серед приватних інвесторів є першочерговим завданням для стабілізації всієї єврозони", - йдеться в опублікованій сьогодні доповіді МВФ Global Financial Stability Report.

Ще в квітні МВФ чекав розпродажів активів на 3,8 трлн дол. в разі "слабкого політичного сценарію". З тих пір політичні лідери не змогли досягти якісного прогресу в безпосередній боротьбі з кризою, умови фондування на ринках ускладнилися.

Читайте також: ЄЦБ повинен утримувати низькі процентні ставки в найближчому майбутньому, - МВФ