ua en ru

Bank of Cyprus розморозить депозити на суму 950 млн євро

Bank of Cyprus розморозить депозити на загальну суму 950 млн євро, з числа заморожених раніше в рамках рекапіталізації банку

Bank of Cyprus розморозить депозити на загальну суму 950 млн євро, з числа заморожених раніше в рамках рекапіталізації банку, повідомляє кіпрське видання Financial Mirror.

Як наголошується в офіційному повідомленні Bank of Cyprus, відповідне рішення було прийнято після проведення необхідної консультації з Міністерством фінансів країни і Центробанком Кіпру. У ньому також йдеться, що рішення стало результатом істотного поліпшення ситуації з ліквідністю банку за останні кілька місяців, а також його депозитної бази.

Зазначимо, що заступником голови ради директорів Bank of Cyprus з вересня 2013 р. є колишній генеральний директор ГМК "Норільський нікель" Володимир Стржалковський. Згідно з деякими джерелами, розморожування депозитів була саме його ініціативою.

Нагадаємо, що активи вкладників Bank of Cyprus були заморожені навесні 2013 р. 25 березня 2013 р. міністри фінансів єврозони затвердили план надання фінансової допомоги Кіпру на умовах реструктуризації банківського сектора. Домовленість з кредиторами передбачала, що в обмін на надані 10 млрд євро великі вкладники кіпрських банків (на депозитах яких понад 100 тис. євро) втрачають до 80% заощаджень. Програма допомоги республіці передбачала, зокрема, конвертацію 37,5% коштів на незастрахованих депозитах Bank of Cyprus, що перевищують 100 тис. євро, акції Bank of Cyprus. Інша частина коштів була переведена в строкові депозити з різними строками виплати.