ua en ru

Bank of America звільнить 3,5 тис. осіб в цьому кварталі

Хвиля скорочень у фінансових інститутах докотилася до США. Слідом за європейськими колегами банк Bank of America (BofA) звільнить 3,5 тис. осіб вже в цьому кварталі і проведе реструктуризацію, яка може обернутися ліквідацією ще 10 тис. позицій, повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела. Таким чином банк постарається скоротити витрати на тлі уповільнення економіки США і компенсувати збитки через врегулювання судових претензій.
Експерти вважають, що звільнення в BofA, чий штат на початок 2011 р. становив 280 тис. чоловік, стануть першою ластівкою в серії скорочень у фінансових інститутах країни. І наступним кандидатом називають Wells Fargo, який хоче скоротити квартальні витрати на 1,5 млрд дол. Таку ж суму сподівається заощадити і виконавчий директор BofA Брайан Мойніхан.
Нагадаємо, тільки за останні кілька місяців 50 найбільших банків світу оголосили про скорочення в цілому майже 60 тис. робочих місць. Серед них такі фінансові гіганти, як британські HSBC, Barclays і Lloyds, швейцарські UBS і Credit Suisse. Причини для зачистки схожі: тиск регулюючих органів, що вимагають наростити капітал, необхідність перегляду портфелів і, як наслідок, продаж збиткових активів. Фінансові інститути також вкрай стурбовані уповільненням зростання світової економіки, зокрема її флагмана - США.