ua en ru

Bank of America може позбутися іпотечного кредитування

Bank of America (BofA) може позбутися підрозділу іпотечного кредитування, повідомляє Reuters. За даними американських ЗМІ, найбільший інтерес до підрозділу проявляє Fortress Investment Group.
Джерело в Fortress Investment на умовах анонімності повідомило, що підсумкова угода поки не підписана і сторони тільки готуються до завершення операції. Офіційні представники компанії утримуються від будь-яких коментарів з цього питання.
"Ми працюємо з цікавими партнерами і відчуваємо, що скоро на даному напрямку відбудеться якісний позитивне зрушення", - повідомив прес-секретар BofA Дан Фрахман, проте і він утримався від подробиць.
Найбільший за обсягом активів банк США в 2011 р. зіткнувся з серйозними проблемами, в першу чергу це втрати, пов'язані зі збитками від угод з іпотечного кредитування громадян. Крім іпотечного підрозділу, керівництво BofA має намір позбавитися від підрозділу, що займається купівлею іпотечних кредитних портфелів в інших банках і працює з іпотечними брокерами. Продаж іпотечного підрозділу стане продовженням політики скорочення непрофільних активів банку.
Нагадаємо, крім неофіційної інформації про продажі зазначеного активу, раніше в цьому місяці в пресі з'являлася інформація про масштабні скорочення персоналу банку. Очікується, що воно може скласти до 30 тис. осіб.