ua en ru

Банк Lehman Brothers отримав схвалення суду на реорганізацію для виходу з банкрутства

Американський інвестиційний банк Lehman Brothers Holdings, крах якого став відправною точкою фінансової кризи в 2008 р., отримав схвалення суду на план реорганізації, який відкриє шлях колишньому лідерові інвестиційного ринку до висновку з банкрутства, передає Reuters.
Згідно з цим планом, інвестбанк розраховує почати виплати кредиторам в першій половині 2012 р. Загальний обсяг виплат, за оцінками експертів, складе 65 млрд дол. При цьому акціонери Lehman Brother, як це часто буває, у разі банкрутства банку не отримають нічого, незважаючи на те, що в 2007 р. ціна акції інвестбанку становила рекордні 86,18 дол.
Нагадаємо, Lehman Brothers Holdings Inc. подав прохання про банкрутство 15 вересня ц.р. Ця звістка остаточно поховала надії інвесторів на швидке проходження фінансової кризи. Крах Lehman Brothers і оголошене поглинання комерційним банком Bank of America інвестбанку Merrill Lynch підвели риску під багаторічним пануванням на Уолл-стріт "великої п'ятірки" інвестиційних банків США, розпад якої почався з колапсу Bear Stearns.
Lehman Brothers був четвертим за величиною інвестиційним банком у США. Активи компанії на момент банкрутства становили 640 млрд дол., боргові зобов'язання перед кредиторами - 613 млрд дол.