ua en ru

Банк "Фінансова ініціатива" визнаний неплатоспроможним, - НБУ

Банк "Фінансова ініціатива" визнаний неплатоспроможним, - НБУ Фото: Банк "Фінансова иницитива" віднесений до категорії неплатоспроможних

Переважна більшість вкладників отримає компенсацію від ФГВФО

Національний банк України (НБУ) оголосив про рішення віднести ПАТ "КБ "Фінансова ініціатива" до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

У повідомленні говориться, що вклади більшості вкладників цієї фінустанови підлягають відшкодуванню Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). Таких вкладників 59 тис. осіб, або 92%. ФГВФО в свою чергу забезпечить виплати гарантованої суми вкладів в обсязі понад 3,7 млрд. грн.

Регулятор також зазначає, що з лютого 2015 р. до 23 червня поточного року банк "Фінансова ініціатива" повинен був привести свою діяльність у відповідність з вимогами законодавства України. Однак, незважаючи на всі зусилля по стабілізації, відновити ліквідність і платоспроможність банку не вдалося. Також, як не вдалося зупинити відтік грошей. У результаті, банк не зміг виконати свої зобов'язання перед НБУ за кредитами рефінансування.

За даними НБУ на 1 січня 2015 р., КБ "Фінансова ініціатива" належить до другої групи банків за розмірами активів

Нагадаємо, раніше НБУ прийняв рішення про відкликання ліцензії та ліквідації банку "Стандарт".