ua en ru

Банк "Фінансова ініціатива" обіцяє погасити зобов'язання за депозитами

Банк "Фінансова ініціатива" гарантує виплату всіх зобов'язань за депозитами фізичних осіб після введення тимчасової адміністрації Фонду гарантування вкладів. Про це повідомляє прес-служба банку.

В фінустанові запевняють, що ситуація у банку стабільна, оскільки лише за останні півроку власником витрачено 192 млн долл. на поповнення статутного капіталу банку, виплату кредитів та забезпечення інших фінансових зобов'язань.

"Протягом останніх трьох місяців акціонер докапіталізував банк на суму понад 1, 2 млрд грн, що дозволило проводити стабільні виплати за депозитами, а також вести поточну діяльність і повною мірою виконувати всі свої зобов'язання. На сьогодні статутний капітал банку становить 3,84 млрд грн", - підкреслили в прес-службі.

В банку повідомили, що майже 30% від суми докапіталізації було пов'язано із результатами діагностичного обстеження 35-ти найбільших за розміром активів банків України, яке здійснювалося аудиторською фірмою ПрАТ "Делойт енд Туш ЮСК", на вимогу НБУ. Ще близько 70% від суми збільшення статутного капіталу було здійснено згідно із рішеннями акціонера банку з метою підтримки ліквідності фінустанови.

"Акціонер та менеджмент банку планують у конструктивній співпраці із тимчасовим адміністратором забезпечувати виконання всіх зобов'язань банку, а також вживати заходів щодо його подальшого оздоровлення і повернення на ринок шляхом продажу стратегічному інвестору", - підкреслили в прес-службі банку "Фінансова ініціатива".