ua en ru

Банк Англії вперше за 7 років знизив облікову ставку

Банк Англії вперше за 7 років знизив облікову ставку Фото: Банк Англії вперше за 7 років знизив облікову ставку

Крім того, вводиться цілий комплекс заходів, призначений для забезпечення додаткового грошово-кредитного стимулювання

Комітет з монетарної політики Банку Англії вперше за сім років знизив облікову ставку на 0,25%. Про це йдеться в повідомленні банку.

Таке рішення, пояснює банк, було прийнято для встановлення грошово-кредитної політики, яка дозволить досягти цільової інфляції в 2%, і таким чином, допоможе підтримувати економічне зростання і зайнятість. Однак це не єдина міра.


зокрема, на своїй нараді 3 серпня 2016 комітет проголосував за цілий пакет заходів, спрямованих на надання додаткової підтримки зростання і досягнення 2% інфляції. Цей пакет включає в себе 25 базисних пунктів.

Крім зниження облікової ставки передбачається також нова схема довгострокового фінансування для посилення наскрізного розрізу в ставки банку; купівля на близько 10 млрд британських фунтів корпоративних облігацій, а також розширення схеми покупки активів для державних облігацій Великобританії на 60 млрд фунтів для доведення загального запасу придбання цих активів до 435 млрд фунтів Останні три елемента будуть фінансуватися за рахунок випуску резервів центрального банку.

Нагадаємо, раніше Банк Англії відмовився знизити облікову ставку після Brexit.