ua en ru

Банк Англії зберіг базову облікову ставку на рівні 0,5%

Банк Англії залишив базову облікову ставку без зміни - на найнижчому в історії рівні в 0,5% річних. Таке рішення, що збіглося з очікуваннями аналітиків, було ухвалене сьогодні на засіданні комітету з кредитно-грошової політики банку.

Раніше повідомлялося, що споживчі ціни у Великобританії в жовтні 2012 р. виросли на 2,7% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. При цьому аналітики прогнозували, що споживчі ціни виростуть на 2,2%. Жовтнева інфляція досягла найбільшого значення з травня 2012 р.

Тим часом раніше глава Банку Англії Мервін Кінг заявив, що повернення до докризових показників займе тривалий час, так як відновлення економіки Великобританії залежить від ситуації в єврозоні. "Після масштабного банківської кризи я сумніваюся, що ми можемо швидко повернутися до сприятливої кон'юнктури. Боюся, що це може зайняти багато часу", - сказав Кінг.

Нагадаємо, що базова облікова ставка була знижена Банком Англії до рівня в 0,5% в березні 2009 р. З тих пір вона жодного разу не переглядалася. Наступне засідання комітету з кредитно-грошової політики Банку Англії, на якому може бути прийнято рішення про зміну базової облікової ставки, пройде на початку січня 2013 р.

Читайте також: Банк Англії не відмовився від ідеї викупу активів, - замголови банку