ua en ru

Бальцерович назвав імена поляків, які увійдуть до групи стратегічних радників в Україні

Бальцерович назвав імена поляків, які увійдуть до групи стратегічних радників в Україні Фото: Лешек Бальцерович

У цю групу він запросив Єжи Міллера і Мирослава Чеха

Польський реформатор, екс-віце-прем'єр-міністр Польщі Лешек Бальцерович, який став представником президента України у Кабінеті міністрів України співголовою Групи стратегічних радників по підтримці реформ в Україні назвав імена поляків, які увійдуть в цю групу. Про це Бальцерович розповів 25 квітня на своїй прес-конференції, повідомляє "Польське радіо".

За словами Бальцеровича, його пропозиція полягала в тому, щоб створити групу експертів, які працювали б для всіх гілок влади України: уряду, президента і парламенту.


"Метою роботи цієї групи експертів є допомога у поліпшенні координування процесу прийняття рішень. Мова не йде про те, щоб заявляти свою думку фактом. Мова йде про те, щоб впливати на проекти і стратегічні плани...Зараз наша мета полягає в тому, щоб створити сильну групу експертів", - підкреслив Бальцерович.

За його словами Бальцеровича, у цю групу він запросив Єжи Міллера (екс-глава МВС Польщі) та Мирослава Чеха (польський політик українського походження, екс-депутат Сейму, журналіст).

Він також зазначив, що співголовою групи буде екс-міністрів фінансів Словаччини Іван Міклош, який зі свого боку запросив трьох експертів.

Нагадаємо, раніше Порошенко призначив польського політика Лешека Бальцеровича координатором Міжнародної консультативної ради.