ua en ru

Балканські країни не виключають продовження "Турецького потоку" до Австрії

Балканські країни не виключають продовження "Турецького потоку" до Австрії Фото: Балканські країни не виключають продовження "Турецького потоку" до Австрії

Попередня вартість проекту оцінюється в 4-5 млрд євро

Балканські країни, зокрема, Угорщина, Сербія, Македонія і Греція обговорюють можливість продовження "Турецького потоку" від Туреччини до Австрії. Про це пишуть Ведомости з посиланням на одного з учасників проекту.

Так, відзначається, що мова йде про газопровід Tesla довжиною близько 1300-1400 км, його можуть запустити в 2019 році.

Перше засідання робочої групи проекту вже відбулося 25 червня.

У разі якщо сторони домовляться, газопровід Tesla потужністю 27 млрд куб. м і протяжністю 1300-1400 км буде запущений в 2019 році. Попередня вартість проекту оцінюється в 4-5 млрд євро.

Проект передано на розгляд до Європейської мережі системних операторів передачі газу (ENTSOG) для отримання статусу проекту громадського інтересу. Представник мережі підтвердив цю інформацію. Поки відповідного статусу у проекту немає.

Представник МЗС Угорщини розповів газеті, що за планом в Tesla буде надходити газ не тільки з "Турецького потоку", але і з газопроводу TANAP і що Tesla зможе працювати і в реверсному режимі.

У свою чергу в "Газпромі" відмовилися від коментарів.

Нагадаємо, раніше в "Газпромі" назвали вартість "Турецького потоку". Так, вартість експортного газопроводу в чотирьохнитковий виконанні складе 11,4 млрд євро без ПДВ, при цьому вартість першої нитки - 4,3 млрд євро.