ua en ru

У Баку обговорили тристороннє співробітництво між Україною, Азербайджаном і Туреччиною

У Баку обговорили тристороннє співробітництво між Україною, Азербайджаном і Туреччиною Фото: українсько-азербайджанські консультації в Баку (mfa.gov.ua)

Сторони пообіцяли взаємну підтримку на міжнародному рівні

У Баку (Азербайждан) у четвер, 3 травня, відбулися тристоронні українсько-азербайджансько-турецькі консультації на рівні заступників міністрів закордонних справ. Сторони обговорили співробітництво між країнами та пообіцяли взаємну підтримку на міжнародному рівні, передає прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС) України.

Крім того, у контексті виконання домовленостей, досягнутих у рамках офіційного візиту в Азербайджан міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, у Баку пройшли українсько-азербайджанські консультації з питань двостороннього співробітництва на рівні заступників міністрів закордонних справ України Василя Боднара та Азербайджанської Республіки Халафа Халафова.

"Під час переговорів приділялася увага перспективним напрямам українсько-азербайджанської співпраці в політичній, торговельно-економічній, енергетичній, транспортній, культурно-гуманітарній, військово-технічній сферах. Були також окреслені напрями співпраці у рамках міжнародних та регіональних організацій, зокрема у рамках ООН, ОБСЄ, РЄ, ОЧЕС та ГУАМ", - йдеться у повідомленні.

Заступники міністрів висловили висловили задоволення активною динамікою двостороннього діалогу між країнами. Також сторони відзначили позитивну динамікою виконання домовленостей, досягнутих у рамках П'ятого засідання Ради Президентів України та Азербайджану, проведеного у Баку в 2016 році.

"Сторони констатували незмінність позицій щодо взаємної підтримки територіальної цілісності України та Азербайджанської Республіки, а також домовилися продовжувати підтримувати один одного з цього питання на міжнародному рівні", - повідомили в МЗС.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко домовився з президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим про відкриття Торгового дому Азербайджану в Києві.