ua en ru

Бахматюк: Підтримка реструктуризації облігацій "Авангарду" свідчить про довіру до компанії

Попередню згоду понад 86% власників облігацій найбільшого в Україні виробника яєць компанії Avangardco Investments Public Limited (Кіпр) 2010 року перенести виплату 200 млн дол. з жовтня 2015 на жовтень 2018 року свідчить про високий рівень довіри кредиторів до компанії. Про це заявив мажоритарний акціонер "Авангарду" Олег Бахматюк.

"Ми маємо безпрецедентну для ринку підтримку кредиторів, які бачать перспективу в компанії. Особливо важливо, що "Авангард" отримує згоду абсолютної більшості власників облігацій на реструктуризацію при падінні операційних і фінансових показників Авангарду у зв'язку з втратою істотних активів і ринків Криму, частини Донецької і Луганської областей, а також падіння купівельної спроможності людей спровокованої інфляцією, викликаної знеціненням валюти. Крім того, у вересні наша холдингова компанія Укрлендфармінг провела оплату чергового купона близько 27 млн доларів за власним облігаційного випуску. Ми також підтвердили наші кредитні лінії з українськими банками і близькі до завершення переговорів з нашими кредиторами по синдикату. Фактично ми отримали повну підтримку і розуміння від наших інвесторів і кредиторів за що ми їм вдячні", - зазначив Олег Бахматюк, коментуючи інформацію про попередню згоду кредиторів.

Згідно з рішенням Верховного Суду Англії та Уельсу, 22 жовтня "Авангард" зможе провести збори кредиторів щодо перенесення погашення випущених в 2010 році п'ятирічних єврооблігацій на 200 млн дол. на жовтень 2018 року. За інформацією компанії, поширеною через сайт Лондонської фондової біржі, якщо Суд схвалить план реструктуризації, всі власники, які підтримали його на ранньому етапі, отримають винагороду в розмірі 2,5% номіналу облігацій, а ті, хто підтримає по закінченню раннього етапу до 17:00 20 жовтня, отримають винагороду в розмірі 0,5%. Тим, хто вже підтримав план реструктуризації, має підтвердити свою позицію на зборах.