ua en ru

Бабине літо прийде в Україну в жовтні, а пікові заморозки очікуються на Новий рік, - Гідрометцентр

Бабине літо прийде в Україну в жовтні, а пікові заморозки очікуються на Новий рік, - Гідрометцентр Фото: бабине літо прийде в Україну в жовтні

Температурні показники вересня в середньому будуть не вищі нинішнього рівня

В Україні бабине літо буде в жовтні, а пікові заморозки припадуть на Новий рік. Про це в ході брифінгу у вівторок, 8 вересня, повідомила заввідділом кліматичних досліджень та довготермінових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, передає кореспондент РБК-Україна.

"У жовтні на більшій території України ми очікуємо неодноразові похолодання, тобто в кінці першої декади та в кінці другої декади. Температури можуть бути 11-12 градусів", - сказала Мартазінова.

Вона також зауважила, що в цілому жовтень буде теплим з температурними показниками вище +10. За її словами, бабине літо слід очікувати не у вересні, а в жовтні, і воно триватиме до першої декади листопада.

Очікується, що температурні показники вересня в середньому будуть не вищі нинішнього рівня.

На початок грудня температурні показники сягатимуть 5-7 градусів вище нуля, похолодання слід очікувати у кінці місяця, на початку Нового року до - 10-15 градусі. Також незначне похолодання можна очікувати на початку та в кінці лютого. Температурні показники зимою коливатимуться від +5 до -15 градусів.

Загалом, за словами Мартазінової, ні зима, ні осінь холодними не будуть.

"Від + 5 і до -15 градусів. Будуть такі перепади температури, а в цілому тепла зима, тільки декілька днів холодів",- підкреслила вона.

Що стосується опадів, то невеликих дощів на більшості території України слід очікувати в жовтні, сніжний покрив у вигляді мокрого снігу випаде у другій половині листопада. Багато снігу можна очікувати на початку та в кінці грудня. Але, за словами Мартазінової, січень та лютий теж будуть зі снігом, в окремі дні опади складуть більше 10-15 мм. Проте гарантовано сніговий покрив протримається до середини січня.

Нагадаємо, в Україні 1-2 вересня була аномальна спека.