ua en ru

Б.Тарасюк: Пріоритетом України в Euronest є запровадження безвізового режиму


Одним з пріоритетних завдань, які українська делегація ставитиме перед Парламентською асамблеєю Euronest, є запровадження безвізового режиму. Про це заявив народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, співголова Парламентської асамблеї ініціативи "Східне партнерство" Euronest Борис Тарасюк, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"У цьому ми вбачаємо саме практичний конкретний інтерес України у своїй діяльності в Парламентській асамблеї "Східного партнерства", - сказав Б.Тарасюк. За його словами, Україна розглядає Парламентську асамблею як додатковий інструмент реалізації національних інтересів, які полягають, на його думку, у прискоренні вступу України в ЄС і наданні громадянам України права на безвізові поїздки в країни Євросоюзу.

Також депутат зауважив, що залежно від ефективності й інтенсивності роботи української делегації в асамблеї Україні будуть надаватися підтримка й сприяння реалізації стратегічного курсу на членство в ЄС. Б.Тарасюк наголосив, що Euronest здатне вплинути на інститути й структури ЄС із метою більш зваженого підходу до надання безвізового режиму для українців.

Нагадаємо, що в Брюсселі 3 травня відбулося установче засідання Парламентської асамблеї Euronest. Був підписаний Акт про створення асамблеї, ухвалені правила процедури, а також обране керівництво.