ua en ru

На "Азовсталі" близько 1000 цивільних. Є коридор лише для здачі в полон, - Верещук

На "Азовсталі" близько 1000 цивільних. Є коридор лише для здачі в полон, - Верещук Фото: Ірина Верещук (facebook com vereshchuk ukraine)

На сьогодні на території заводу "Азовсталь" в Маріуполі знаходяться близько 1000 мирних жителів. Але росіяни відкрили коридор тільки для здачі українських військових у полон.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram віце-прем'єра, міністра з питань реінтеграції Ірини Верещук.

"Хочу дещо пояснити міжнародним журналістам по "Азовсталі": на "Азовсталі" знаходяться наші військові і близько 1000 наших цивільних. Бувають коридори для здачі в полон. Росіяни відкрили такий, Але він нам не потрібен. Бо наші військові не хочуть здаватися їм у полон", - зазначила вона.

За її словами, потрібно відкрити гуманітарний коридор з "Азовсталі", щоб евакуювати звідти жінок, дітей і літніх людей, але росіяни відмовляються, цинічно прикидаючись, що вони не розуміють різницю між коридором для здачі в полон військових і гуманітарним коридором для евакуації цивільних.

"Все вони розуміють. Просто таким чином вони намагаються додатково тиснути на наших військових. Лише деякі офіційні російські спікери не соромляться озвучувати брехню, що гуманітарний коридор нібито наданий, але наші цивільні чомусь не хочуть ним скористатися", - підкреслила Верещук.

Вона додала, що важливо, щоб міжнародні ЗМІ чітко розуміли правду: росіяни бояться штурмувати "Азовсталь", але при цьому вони свідомо і цинічно не випускають цивільних.