ua en ru

Азіатські фондові ринки зросли під впливом місцевих новин

Азіатські фондові ринки зросли під впливом місцевих новин Джерело фото:companion.ua
Азіатські фондові ринки зросли в п'ятницю під впливом локальних новин

Азіатські фондові ринки зросли в п'ятницю під впливом локальних новин, передає Reuters.

Японський індекс Nikkei виріс на 0,3%в п'ятницю, після того як прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе розпустив нижню палату парламенту напередодні намічених на грудень дострокових виборів. За тиждень Nikkei знизився на 0,8%, завершивши в мінусі перший тиждень з п'яти.

Південнокорейський індекс Korea Composite Stock Price Index (KOSPI) піднявся на 0,4% завдяки хорошій економічної статистики США і зростання курсу ієни, який дає перевагу південнокорейським виробникам на світовому ринку.

Акції суднобудівної компанії Hyundai Heavy Industries подорожчали на 6%, тому що KCC Corp планує придбати частку в компанії за 300 млрд вон (270,32 млн. дол.).

Індекс Гонконгської фондової біржі Hang Seng піднявся на 0,4%, а індекс китайських компаній, що торгуються в Гонконгу - на 0,7%. За тиждень індекси знизилися на 2,7 і 2,9%відповідно; для Hang Seng це стало найбільш різким тижневим падінням з початку жовтня.

Денна квота в 10,5 млрд юанів (1,72 млрд дол.) на купівлю гонконгських акцій інвесторами в Шанхаї була обрана в п'ятницю менш ніж на 2%. Аналітики передбачали, що відкриття торгового майданчика, що об'єднала біржі Гонконгу і Шанхаю, допоможе зростанню котирувань і активності на обох біржах, але замість цього інвестори вирішили забрати прибуток, отриманий під час ралі напередодні відкриття майданчика.

Індекс шанхайської біржі Shanghai Composite зріс на 1,4% у п'ятницю і 0,3% за тиждень. Акції інвестиційних фірм піднялися: CITIC Securities Co Ltd на 6,7%, Haitong Securities Co Ltd на 8,3% і China Merchants Securities Co Ltd на максимально дозволені протягом сесії 10%.

Нагадаємо, 19 листопада азіатські фондові ринки знизилися під впливом місцевих новин.