ua en ru

Азіатські фондові ринки відновили зростання після різкого падіння минулого тижня

Азіатські фондові ринки відновили зростання після різкого падіння минулого тижня Фото: торги на біржі (pixabay.com)

Зведений фондовий індекс АТР без урахування Японії піднявся на 1%

Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) сьогодні, 12 лютого 2018 року, відновили зростання після різкого падіння минулого тижня, що стало максимальним більш ніж за сім років, передає MarketWatch з посиланням на огляд експертів сінгапурського OCBC Bank.

Повідомляється, що зведений фондовий індекс АТР без урахування Японії в ході торгів 12 лютого піднявся на 1% після того, як минулого тижня показав максимальне з вересня 2011 року падіння. Зазначимо, ринки Японії закриті у зв'язку зі святкуванням Дня заснування держави.

Також повідомляється, що гонконгський індекс Hang Seng піднявся на 0,5%, китайський Shanghai Composite - на 0,6%, південнокорейський KOSPI - на 1,3%, австралійський S&P/ASX 200 втратив 0,3%. На цьому тижні низка ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону призупинить роботу у зв'язку з святкуванням Нового року за Місячним календарем. Зазначимо, підтримку азіатським індексам в понеділок надав підйом ринку акцій США за підсумками попередньої сесії.

Нагадаємо, минулого тижня китайський ринок акцій поніс найбільші тижневі втрати за два роки. Загалом за період з 26 січня світовий фондовий ринок втратив через дві хвилі обвалу близько 5,2 трлн доларів, що становить близько 6% сукупної капіталізації.