ua en ru

Азіатські фондові ринки, крім Китаю, виросли

Азіатські фондові ринки, крім Китаю, виросли в середу на тлі очікування новин від ФРС, повідомляє Reuters.

Азіатські фондові ринки, крім Китаю, виросли в середу на тлі очікування новин від ФРС, повідомляє Reuters.

Японський індекс Nikkei додав 0,03%, завершивши зростанням восьму сесію поспіль, чого не траплялося з грудня минулого року. Багато інвесторів не вживали активних дій, очікуючи новин з щорічної наради глав центробанків в США, який почнеться в четвер.

Зростанню ринку допомогло падіння курсу ієни до долара, який в ході торгів піднявся до максимального рівня з квітня.

Південнокорейський індекс Korea Composite Stock Price Index (KOSPI) виріс на 0,08% напередодні наради глав центробанків і публікації протоколу липневого наради ФРС. Інвестиційні компанії продавали акції дев'яту сесію поспіль, продажі склали 278,1 млрд вон (271,95 млн дол.).

"Крім протоколу ФРС, інвестори, схоже, чекають більш явних ознак поліпшення ринкових показників", - сказав аналітик Tongyang Securities Чо Пен Хен.

Індекс Гонконгської фондової біржі Hang Seng піднявся на 0,2% до шестирічного піку, а індекс китайських компаній, що торгуються в Гонконгу, втратив 0,4%. Акції Brilliance China Auto подорожчали на 3,2%, а BOC HK (Holdings) Ltd - на 3,6%, за рахунок несподівано високих прибутків у першому півріччі.

Індекс шанхайської біржі Shanghai Composite знизився на 0,2% через побоювання, що нові розміщення акцій відвернуть на себе частину ліквідності. Аналітики також вказали на фіксацію прибутку в акціях деяких великих компаній.