ua en ru

Азіатські фондові індекси досягли максимуму за два місяці

Азіатські фондові індекси досягли максимуму за два місяці Фото: азіатські фондові індекси зростають

Зведений фондовий індекс MSCI відіграв близько 80% своїх втрат з початку 2016 року

Азіатські індекси сьогодні, 7 березня, продовжили зростання і досягли максимуму за останні два місяці на тлі оптимістичних даних США по ринку праці і зростання цін на нафту, повідомляє Reuters.

Зведений фондовий індекс MSCI для азіатсько-тихоокеанського регіону (без урахування Японії) на торгах 7 березня додав 0,5%, відігравши вже близько 80% своїх втрат з початку 2016 року. Японський індекс Nikkei 225 виріс у понеділок на 0,3%.

Опубліковані в п'ятницю статистичні дані США по ринку праці свідчать, що число нових робочих місць у США за лютий склало 242 тисяч при прогнозі 190 тисяч. При цьому частка економічно активного населення росте протягом трьох місяців поспіль.

Ці цифри свідчать про деякі ознаки відновлення в виробничому секторі США і знижують побоювання, що економіка США може зануритися в рецесію під тягарем низьких цін на нафту і зміцнення долара.

"Дані по ринку праці допомогли витіснити надмірний песимізм з приводу економіки США. З'явилися перспективи щодо американської економіки підкріплюють різні ризиковані активи", - заявив Масахіро Ітікава з Sumitomo Mitsui Asset Management.

Нагадаємо, близькосхідні фондові біржі в ході торгів 6 березня показали зростання котирувань в очікуванні відкриття торгів на нафту в Лондоні і Нью-Йорку.