ua en ru

Азербайджан заявив про 117 порушень перемир'я в Карабасі за добу

Азербайджан заявив про 117 порушень перемир'я в Карабасі за добу Фото: конфлікт у Нагірному Карабасі (1news.az)

При цьому застосовувалися великокаліберні кулемети та артилерійські установки

За минулу добу в Нагірному Карабасі режим припинення вогню було порушено 117 разів, при цьому використовувалися великокаліберні кулемети і артилерійські установки. Про це йдеться в заяві прес-служби Міністерства оборони Азербайджанської республіки.

Як зазначається, з позицій в селі Беркабер Іджеванського району Вірменії зазнали обстрілу позиції Збройних сил Азербайджану, розташовані в селі Гизилгаджили Газаського району, з позицій в селі Мосесгерх Бердського району Вірменії – село Агдам Товузського району, з безіменних висот Красносельського району Вірменії – безіменні висоти Гядабейського району.


Також обстріл вівся з позицій поблизу сіл Гюлістан Геранбойського району, Чилебюрт, Ярымча Тертерського району, Шихлар, Джавахирли, Сарыджалы, Кенгерли, Новрузлу, Шураабад, Гарагашлы, Юсифджанлы, Мерзили Агдамського району, Куропаткино Ходжавендского району, Гараханбейли, Горадиз, Горган, Ашаги Сеидахмедлі Физулинського району, Мехдили Джебраїльского району, з безіменних висот Гейгельского, Геранбойського, Ходжавендського, Фізулінського і Джебраїльского районів.

"З урахуванням оперативної обстановки Збройні сили Азербайджану завдали 120 ударів по вогневих точках, позиціях і окопах ворога", - йдеться в повідомленні.

Днем раніше Азербайджан заявив про 125 порушення перемир'я в Карабасі за добу.

Нагадаємо, в зоні конфлікту в Нагірному Карабасі 8 квітня оголосили "період тиші" для пошуку тіл загиблих.