ua en ru

Азаров: "В Україні проблема черг в дитячих садках буде вирішена в 2013 р"

Проблема відсутності місць в дитячих садках буде вирішена в 2013 р., а до 1 вересня 2012 р. відкриється 40 нових шкіл. Про це на засіданні Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр Україна Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"У поточному році заробили плюс 100 нових дитячих садків. Це великий плюс. Це дало можливість того, що додатково 200 тис. дітей у нас пішли в дошкільні навчальні заклади", - заявив він.

Прем'єр підкреслив, що "проблема черг в дитячих садочках у нас до сих пір залишається. Тому сьогодні ми повинні розглянути це питання ... І я заявляю, що в наступному році черг у нас не буде. І це при тому, що вже в шести регіонах України народжуваність нарешті перевищила смертність ".

Крім того, Азаров заявив, що 1 вересня в експлуатацію здадуть 40 нових шкіл: "На 1 вересня ми повинні здати в експлуатацію 40 нових шкіл. Це 14,5 тис. учнівських місць. Я доручаю відповідальним членам уряду виїхати на місця в регіони, забезпечити відкриття цих шкіл".

Азаров зазначив, що "всі без виключення школи повинні бути забезпечені підручниками. Це я прошу взяти під особистий контроль кураторів областей ... Всі підручники надруковані вчасно".

Також Азаров повідомив, що "до 1 вересня школи повинні отримати 1 тис. нових шкільних автобусів. Вперше ми змогли купити для дітей таку велику кількість нових автобусів до початку навчального року".

Відзначимо, в травні ц.р. Азаров доручив Міністерству освіти і науки, молоді та спорту і Міністерству охорони здоров'я оновити фонд сфери дитячого відпочинку та оздоровлення.