ua en ru

Азаров: В 2014 р. набуде чинності тільки обмежена кількість норм щодо ЗВТ з ЄС

У 2014 р. набуде чинності тільки обмежена кількість норм, передбачених угодою про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Європейським союзом (ЄС). Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі "Шустер Live" на телеканалі "Інтер".

"2014 р. стане першим роком, протягом якого вступить в силу тільки обмежена кількість норм", - підкреслив Азаров.

Також він зазначив, що не всі норми з ЄС будуть виконані відразу: "Ми самі до цього не готові та самі просили про відстрочення деяких положень".

"Після підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС настане перехідний період, протягом якого будуть поступово вводитися певні положення щодо зони вільної торгівлі", - заявив Азаров.

Він підкреслив, що українська продукція багатьох галузей, таких як кондитерська, м'ясо-молочна, швейна, повинна відповідати вимогам ЄС. Відповідно, необхідно прийняття заходів по модернізації виробництв, на що потрібен час.

За словами прем'єра, актуальним питанням буде і питання конкуренції на українському ринку, так як, зокрема, європейські виробники холодильників будуть продавати свою продукцію за ціною нижче вітчизняних, і Україна повинна підготуватися до такої конкуренції.