ua en ru

Азаров: Українські технології будуть використовуватися у створенні російського проекту НІКА

Українські технології будуть використовуватися у створенні проекту НІКА на базі Об'єднаного інституту ядерних досліджень у Дубні (Московська обл., Росія). Про це сьогодні на засіданні Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зокрема, українські технології будуть активно використовуватися у створенні масштабного проекту НІКА на базі Об'єднаного інституту ядерних досліджень у Дубні", - заявив Азаров.

Прем'єр нагадав, що з вересня 2013 р. вже реалізується спільний українсько-російський проект з будівництва заводу ядерного палива в Кіровоградській області.

"Ми починаємо опрацювання організаційно-правових форм і технічного завдання будівництва мостового переходу через Керченську протоку. Домовилися про розвиток транспортних (автомобільних та залізничних) коридорів, які з'єднують Європу та Азію, а також про поширення вже відпрацьованої практики загального, спрощеного митно-прикордонного контролю на всіх залізничних експресах, які курсуватимуть між нашими країнами", - зазначив Азаров.