ua en ru

Азаров: Ратифікація угоди про ЗВТ пройде швидко і з січня 2012 р. договір запрацює

Прем‘єр-міністр України Микола Азаров вважає, що внутрішньодержавні процедури ратифікації підписаної сьогодні угоди про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД пройдуть швидко і з січня 2012 року угода запрацює. Про це він заявив під час зустрічі з головою уряду Російської Федерації Володимиром Путіним, повідомляє прес-служба Кабміну.
"Сьогодні ми підписали угоду про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД, попереду внутрішньодержавні процедури ратифікації даної угоди, але я сподіваюся, що політична воля керівництва країни дозволить провести ці процедури, і вже з січня наступного року ця угода буде втілена в життя", - сказав Микола Азаров.
Глава уряду підкреслив, що створення ефективно діючої зони вільної торгівлі в рамках СНД сприятиме створенню нових робочих місць, спільних підприємств та активізації торгово-економічних відносин в рамках СНД.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністри країн-членів СНД підписали сьогодні під час засідання глав урядів СНД у Санкт-Петербурзі угоду про створення зони вільної торгівлі.
Робота над угодою продовжувалася 3 роки, відбулося 14 раундів переговорів. Активізувалась робота протягом 2010-2011 років.

Прем‘єр-міністр України Микола Азаров підкреслив, що підписання угоди про створення зони вільної торгівлі у рамках Співдружності Незалежних Держав та підписання угоди про зону вільної торгівлі ЄС - це пункти одного плану відкриття для України зовнішніх ринків задля сталого економічного розвитку.