ua en ru

Азаров закликає керівництво ЄС засудити дії опозиції

Прем'єр-міністр України Микола Азаров закликає керівництво Європейського Союзу засудити дії опозиції та закликати її припинити протиправні дії в Україні.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров закликає керівництво Європейського Союзу засудити дії опозиції та закликати її припинити протиправні дії в Україні. Про це він заявив у Давосі в інтерв'ю РБК, передає прес-служба Кабміну.

"Європейські політики могли би надати Україні реальну допомогу щодо нормалізації ситуації. Було б достатньо, якби Баррозу, Ештон, Фюле чи інші європейські політики звернулися до української опозиції та заявили, що захоплення державних установ, адміністративних будинків є протизаконним, суперечить нормам демократії. І якщо ви продовжите такі дії - ми з вами не співпрацюватимемо", - сказав Азаров.

Зазначимо, 24-25 січня комісар ЄС з питань розширення меж блоку Штефан Фюле перебуває з візитом в Україні, а наступного тижня Київ має намір відвідати високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Кетрін Ештон.

Нагадаємо, керівництво ЄС вже неодноразово висловлювало свою стурбованість останніми подіями в Україні, а також закликало сторони конфлікту припинити протистояння та приступити до демократичного діалогу.