ua en ru

Азаров запропонував Медведєву перейти до практичного розгляду положень, які викликають суперечливі оцінки РФ

Прем'єр-міністр України Микола Азаров запропонував голові уряду Російської Федерації Дмитру Медведєву перейти до практичного розгляду положень, які викликають суперечливі оцінки РФ. Про це він заявив під час зустрічі з Медведєвим в Астані, передає прес-служба Кабміну.

"Я пропоную перейти від загальних міркувань "що заважає, а що не заважає" до практичного розгляду положень, які викликають суперечливі оцінки і стурбованість наших партнерів. Я за те, щоб знаходити спільну мову і реагувати на реальні загрози, коли вони є, а не на гіпотетичні", - підкреслив Азаров.

Прем'єр-міністр зазначив, що уряд України провів аналіз документів, які складають основу функціонування Митного союзу, і прийшов до висновку, що в 70 з них Україна може приєднатися.

Також він вкотре нагадав, що співпраця з МС не є перешкодою для підписання угоди про асоціацію з ЄС, в той же час підписання угоди з ЄС є перешкодою для налагодження співпраці з Митним союзом.

Крім того, сторони висловили стурбованість тим, що в поточному році скоротився рівень двостороннього товарообігу майже на 20%, або приблизно на 19 млрд дол. Азаров підкреслив, що скорочення відбулося, зокрема, за рахунок того, що Україна відмовилася від надмірних закупівель дорогого російського газу.