ua en ru

Азаров: Уряд не допустить закриття підприємств ГМК

Уряд не допустить закриття підприємств гірничо-металургійного комплексу. Про це на прес-конференції за підсумками форуму "Україна та партнери" заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми підписали дуже важливий документ - Меморандум між КМ і підприємствами гірничо-металургійного комплексу. Президент Віктор Янукович кілька місяців тому дав доручення, знайти компроміси, знайти шляхи для прийняття програми з розвитку гірничо-металургійного комплексу", - заявив Азаров.

При цьому він зазначив, що в Європі, де триває криза і спад попиту на продукцію цієї галузі, закриваються підприємства, звільняються робітники: "Чи могли ми піти таким шляхом? Чи не могли. Ми не могли і не підемо на це. Саме тому ми для Спершу провели переговори з підприємствами електрометалургії. Вони працюють. Ми реалізували підтримку нашого автопрому, прийшла черга гірничо-металургійного комплексу. Ми показали реальну підтримку уряду нашої промисловості".

Читайте також: Кабмін в меморандумі з підприємствами ГМК зобов'язав металургів зберігати робочі місця і низький рівень цін на метал, - Азаров