ua en ru

Азаров вимагає активізувати роботу з просування України на світових фінансових ринках

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вимагає від Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства закордонних справ активізувати системну роботу з просування України на світових фінансових ринках. Про це він заявив в ході сьогоднішнього засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вимагаю від Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства закордонних справ активізувати системну роботу з маркетингу України на світових фінансових ринках, адже в Європі небагато країн, які 3 роки поспіль у винятково складних умовах демонструють слабкий, але стабільне економічне зростання, розвиток внутрішнього ринку. Зростання обороту роздрібної торгівлі на 50% за 3 роки немає практично ні в кого. А у нас це є, і це факт", - зазначив Азаров.

Він нагадав, що в І кварталі 2013 р. іноземні інвестори вклали в економіку України майже 1,6 млрд дол., а загальна сума іноземних інвестицій на 1 квітня 2013 р. складе близько 56 млрд дол., або 1 тис. 227 дол. на душу населення.

"Це очевидно мало для такої великої країни, як наша, і це очевидно недостатньо для масштабної модернізації нашої економіки", - підкреслив прем'єр.

Читайте також: Азаров вважає, що Європа "наклеює ярлики" про українську корупцію та відсутність демократії