ua en ru

Азаров доручив посилити контроль за імпортом м’яса в Україну

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив посилити контроль над імпортом м'яса в Україну. Про це він заявив на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Доручаю негайно проаналізувати баланс виробництва і споживання яловичини, з чого виробляють м'ясні вироби із дешевих імпортних субпродуктів, звідки вони приходять і якої якості. Ми не дозволимо скидати в Україну те, від чого відмовляються ЄС і Росія. Все треба ретельно перевірити. МінАП спільно з Міндоходів повинні посилити контроль за імпортом м'яса, виключити потрапляння на український ринок небезпечних продуктів. Дерспоживінпекція повинна контролювати дотримання державних стандартів у виробництві м'ясних продуктів. Доручаю МінАП і Мінекономрозвитку розробити заходи стимулювання експорту продукції тваринницької галузі, довготермінових заходів, оскільки суттєве розширення кормової бази, якого ми досягли відкриває гарні перспективи збільшення імпорту м'яса та м'ясопродуктів", - доручив Азаров.

Він також зазначив, що в Україні знизилась ціна на м'ясо при закупівлі живої ваги молодняка великої рогатої худоби.

"Звертаю також увагу Міністерства аграрної політики і Мінекономрозвитку на те, що останнім часом складається дещо негативна тенденція на ринку м'яса. Сьогодні закупівельна ціна на молодняк великої рогатої худоби становить 14,35 грн за 1 кг живої ваги, а в Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій обл. ледве сягає 12 грн. Порівняно з минулим роком зниження закупівельної ціни вже становить понад 12%, але це не позначилось на зниженні роздрібних цін. Як завжди перекупники цинічно наживаються на споживачах і виробниках", - заявив Азаров.

Нагадаємо. за розрахунками МінАП, цього року кожен українець збільшить споживання вітчизняного м'яса до 55,3 кг.