ua en ru

Азаров розпорядився створити оперативний штаб у зв'язку з загибеллю українців у Пакистані

Прем'єр-міністр України Микола Азаров підписав розпорядження про створення Міжвідомчого оперативного штабу з розслідування обставин трагічної загибелі громадян України внаслідок терористичних дій на території Пакистану 23 червня 2013 р., а також для надання допомоги сім'ям загиблих. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Згідно з розпорядженням глави уряду буде організовано транспортування тіл загиблих в Україну. Сім'ям загиблих буде надано необхідну допомогу.

Крім того, Міністерство закордонних справ України зобов'язано забезпечити роботу цілодобового контактного центру та надавати всебічну допомогу родичам загиблих в Україні, оперативно інформувати про долю інших громадян України, які перебувають на території Пакистану.

МЗС також має підтримувати постійний зв'язок з владою Ісламської Республіки Пакистан та оперативно інформувати про отримані результати.

Нагадаємо, що у ніч на неділю у Пакистані в районі гори Нанга-Парбат області Гілгіт-Балтистан була розстріляна група туристів. За останніми даними, загальна кількість вбитих становить 11 осіб, в тому числі - п'ять громадян України. За попередньою інформацією, напад був здійснений терористичним угрупованням "Лашкар-є-Джангві".

Крім того, Микола Азаров висловив співчуття рідним та близьким туристів, які загинули у Пакистані.

"З глибоким смутком дізнався про трагічну загибель наших співвітчизників, які стали жертвою жорстокої терористичної атаки в районі гори Нанга-Парбат на півночі Ісламської Республіки Пакистан. Висловлюю свої найщиріші співчуття рідним та близьким загиблих", - йдеться повідомленні.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович доручив уряду забезпечити надання сім'ям загиблих на півночі Пакистану туристів необхідної допомоги.