ua en ru

Азаров доручив створити і профінансувати програму будівництва цільових спортцентров у всіх областях України

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству освіти та науки, молоді і спорту спільно з Міністерством фінансів і іншими міністерствами і відомствами створити і профінансувати загальнонаціональну програму будівництва цільових спортивних центрів. Про це він заявив під час засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора я також відвідав Республіканське вище училище фізичної культури. Школу олімпійського резерву, якщо просто. І запропонував на розсуд молодих спортсменів, тренерів і заслужених діячів спорту наступну ідею: створити програму під умовною назвою "3 на 27", - сказав прем'єр.

За словами Азарова йдеться про те, щоб в кожному регіоні за декілька років побудувати цільові спортивні центри з такою тріадою: "стадіон - басейн - багатофункціональний спорткомплекс". І з такого плацдарму почати підготовку спортсменів олімпійського класу, а також поширення фізичної культури до кожного райцентру, до кожного населеного пункту.

"Спортсмени підтримали ідею. Давайте почнемо її практично розробляти. Доручаю Міністерству освіти, молоді і спорту спільно з Міністерством фінансів і іншими міністерствами і відомствами створити таку загальнонаціональну програму, забезпечити її фінансування", - заявив він.

Нагадаємо, раніше Азаров заявляв, що в Україні в 2013 р. почнеться програма будівництва стадіонів, басейнів і спорткомплексів в регіонах.