ua en ru

Азаров доручив ряду міністерств розширити внутрішній ринок і стимулювати збут вітчизняної продукції

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив ряду міністерств розширити внутрішній ринок і стимулювати збут вітчизняної продукції. Про це він заявив під час засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора на нараді в Дніпропетровську Президент України сформував першочергові завдання для нашого уряду: як можна швидше і ефективніше розширити внутрішній ринок, стимулювати збут вітчизняної продукції. Звертаю увагу міністрів економічного розвитку і торгівлі, інфраструктури, енергетики та вугільної промисловості, аграрної політики і продовольства - це завдання, перш за все, для ваших міністерств", - сказав Азаров.

За словами прем'єра, Україна дуже мало використовує можливості виробничої кооперації всередині країни.

"Уряд має створити комплексну, скоординовану у товарних позиціях і виробничих планах програму "промислового самозабезпечення". І насамперед треба дуже уважно і професійно поставитися до ідеї і, власне, завдання Президента: удосконалити управління модернізацією промисловості. Саме так: управління не промисловістю, а її модернізацією. До кінця року треба знайти таке сучасне управлінське рішення, яке забезпечило б керований в ринкових умовах розвиток промисловості", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, вчора Президент доручив Азарову підготувати програми, які будуть працювати на активний розвиток внутрішнього ринку, створення стимулів для збільшення обсягів споживання продукції вітчизняного виробництва.

Читайте також: Азаров доручив посилити підтримку виробників конкурентоспроможної експортної продукції