ua en ru

Азаров доручив розробити "практичний механізм взаємодії України та МС"

На міжурядової україно-російської зустрічі в понеділок було проведено інвентаризацію проблемних питань. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вважаю, що в понеділок в Москві ми пройшли важливий етап у цьому процесі, в широкому колі керівників відповідальних у двох урядах за інтеграцію, зробили, так би мовити інвентаризацію питань, що викликають занепокоєння або різночитання. Це нормальна партнерська основа для подальших переговорів, так само було під час багаторічної роботи над створенням зони вільної торгівлі країн-учасниць асамблеї, тим більше, що зона вільної торгівлі між Україною та ЄС передбачає до 10 років перехідного періоду, за які можна гармонізувати і адаптувати нормативну базу і практику. Нарешті і у Росії і України є багаторічний досвід торгівлі з ЄС", - повідомив Азаров.

Він також упевнений, що переговори з Росією щодо вирішення проблемних питань, пов'язаних з євроінтеграцією України завершаться успішно.

"Також Україна і Росія визначили перспективи адаптації своїх економік до європейських норм. Тому я переконаний, що робота по зближенню позицій може бути успішною. Ми тільки на початку цього шляху, але у нас є досвід вирішення проблем в інтересах наших народів. Я доручу Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству доходів і зборів, Міністерству закордонних справ під головуванням віце-прем'єр-міністра Юрія Анатолійовича Бойка розробити практичний алгоритм і механізм взаємодії з Митним союзом і надалі з євроазіатським економічним союзом в умовах дії зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Ці практичні речі ми і будемо обговорювати з російськими партнерами", - зазначив Азаров.