ua en ru

Азаров доручив розробити і схвалити проект документа щодо застосування певних обмежень у торгівлі в межах СНД

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі разом з Міністерством юстиції, Міністерством закордонних справ протягом місяця розробити і після схвалення урядом подати у виконавчий комітет Співдружності Незалежних Держав проект документа, який деталізує і врегулює питання обґрунтованого застосування певних обмежень в торгівлі. Про це він заявив у ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерству економічного розвитку і торгівлі разом з Міністерством юстиції, Міністерством закордонних справ доручаю протягом місяця розробити і після схвалення урядом подати у виконавчий комітет Співдружності Незалежних Держав проект документа, який деталізує і врегулює питання обґрунтованого застосування певних обмежень в торгівлі. При підготовці цього, я б сказав, "регламенту захисних заходів" треба врахувати норму і практику Світової організації торгівлі, загальновизнані норми міжнародного права.

Міністерству економічного розвитку і торгівлі разом з Міністерством закордонних справ також доручаю здійснювати системний моніторинг виконання зобов'язань, визначених угодою про зону вільної торгівлі СНД, щоб мати можливість попереджати суперечки та уникати необґрунтованих ускладнень у взаємній торгівлі. Наголошую, що генеральне завдання всієї цієї роботи - збільшення товарообігу в межах вільної торгівлі в СНД і таким чином підтримання економічного зростання", - зазначив Азаров.