ua en ru

Азаров доручив проаналізувати стан виконання договору про ЗВТ з країнами СНД

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив проаналізувати стан виконання договору про зону вільної торгівлі з країнами СНД. Про це він повідомив сьогодні під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Доручаю Мінекономрозвитку спільно з Мінагрополітики, Міненерговугілля, Міндоходів, Мінфіном, Мін'юстом і Міністерством закордонних справ всебічно проаналізувати стан виконання всіх положень договору та подати на розгляд уряду відповідні аналітичні висновки та пропозиції. Я хочу, щоб була ретельно проаналізована підготовка проектів міжнародних угод, передбачених договором про вільний доступ до трубопровідного транспорту, вільну торгівлю послугами, поетапне скасування експортного мита, угоди про закупівлі для державних потреб", - сказав Азаров.

Також прем'єр доручив проаналізувати виконання положень договору, які передбачають вирішення спірних питань на основі норм і правил СОТ.

"Це питання митного і податкового адміністрування, співпраці з санітарних та фітосанітарних питань, технічного регулювання, єдиних правил застосування спеціальних, антидемпінгових та інших захисних заходів", - зазначив Азаров.