ua en ru

Азаров доручив підготувати проект держбюджету на 2014 р. до 21 серпня

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив активізувати роботу над проектом державного бюджету на 2014 р. і 21 серпня розглянути перший варіант. Про це він заявив сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Центральне питання роботи уряду - підготовка проекту державного бюджету України на 2014 р. Бюджетний процес відбувається дуже складно, негативний вплив світової рецесії продовжує позначатись на нашій експортоорієнтованій економіці, з іншого боку блокування роботи Верховної Ради зірвало графік бюджетного процесу... Я вимагаю активізувати роботу над проектом державного бюджету. Завдання - вже 21 серпня цього року розглянути його перший варіант", - заявив Азаров.

Крім того, він доручив міністерству економічного розвитку і торгівлі разом з Національним банком надати обґрунтований прогноз макроекономічних показників.

"В першу чергу проект бюджету має бути спрямований на підтримку вітчизняного виробника. В 2014 р. реальний сектор економіки отримає зниження ставок податків: ПДВ - до 18%, податок на прибутки підприємств до 16%, тому необхідно передбачити компенсатори можливих тимчасових втрат бюджету, зокрема визначитись з переліком об'єктів, що пропонуються до приватизації", - зазначив прем'єр.

Також, за словами прем'єр-міністра, під час формування проекту бюджету необхідно опрацювати питання децентралізації видатків.

"Під час формування проекту бюджету необхідно вирішити питання щодо зміщення акценту бюджетної політики на регіони, забезпечити збільшення питомої ваги видатків місцевих бюджетів у зведеному бюджеті країни, тому необхідно опрацювати питання децентралізації видатків", - відзначив він.

Крім того, за словами Азарова, в проекті державного бюджету на наступний рік повинні бути передбачені видатки на забезпечення житлом дітей, позбавлених батьківського піклування, а також збільшення пенсійних виплат, виплати на лікування ветеранів і чорнобильців.