ua en ru

Азаров доручив підготувати документи для реалізації туркменських домовленостей Януковича

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Юрію Бойко, міністру енергетики та вугільної промисловості Едуарду Ставицькому та міністру економіки Ігорю Прасолову негайно розпочати розробку документів необхідних для реалізації домовленості Президента України в Туркменістані. Про це він повідомив, відкриваючи засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Доручається віце-прем'єр міністру Бойко, міністру енергетики та вугільної промисловості Ставицькому, міністру економіки Прасолову негайно розпочати розробку документів, необхідних для реалізації домовленості Президента України", - зазначив Азаров.

За його словам, під час візиту було підписано меморандум про взаєморозуміння між національною акціонерною компанією "Нафтогаз Україна" та державним концерном "Туркменгаз", де зокрема йдеться про можливість поновлення поставок газу в Україну та країни Європи, а також розвідку родовищ на території Туркменістану.

"Це значний крок на шляху забезпечення енергетичної незалежності України, диверсифікації поставок газу. Нова енергетична стратегія - це не слова, а справа. Ми націлені на те, що головним результатом суверенної енергетичної політики Президента та уряду стане забезпечення справедливих комунальних тарифів для наших громадян та забезпечення українських підприємств газом за справедливою ціною", - пояснив Азаров. Це, на думку Азарова, сприятиме взаємовигідним формам співробітництва у газовій сфері з російськими партнерами.

Читайте також: Меморандум між "Нафтогазом" і "Туркменгазом" передбачає поновлення поставок газу до України (фото)