ua en ru

Азаров доручив Мінфіну прискорити розробку договору про уникнення подвійного оподаткування з Люксембургом

Прем'єр міністр України Микола Азаров доручив Міністерству фінансів прискорити розробку договору про уникнення подвійного оподаткування з Люксембургом. Контроль за виконанням доручення прем'єр поклав на першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова. Про це Азаров заявив в ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"В умовах світової рецесії системні інвестори дуже уважно вибирають, куди вкладати гроші. Великий капітал не терпить простоїв, але і не терпить невизначеності, невідомих ризиків. Чого інвестори очікують від нас, щоб вкласти гроші в Україну - головне стабільна і прогнозована політика. Надійний захист інвестицій. Наше завдання забезпечити це, і тому доручаю Міністерству фінансів прискорити розробку договору про уникнення подвійного оподаткування з Люксембургом",- заявив Азаров.

Він також зазначив, що оскільки ця робота триває вже близько 10 років, необхідно контролювати цей процес "Сергій Геннадійович (Арбузов), необхідний контроль", - сказав Азаров.

Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) 18 червня 2013 р. не змогла ратифікувати угоду з Кіпром про скасування подвійного оподаткування.

Відповідний документ повинен був замінити чинну нині угоду між урядами Кіпру та колишнього СРСР про уникнення подвійного оподаткування (було підписано 29 жовтня 1982, а набула чинності з серпня 1983 р. - дозволяє українським компаніям мінімізувати податки).