ua en ru

Азаров доручив Кабміну підготувати законопроекти з євроінтеграції для їх розгляду у ВР у вересні

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив підготувати проекти законів з евроінтегрціі для ухвалення парламентом у вересні. Про це Азаров заявив у ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пленарні засідання Верховної Ради (ВР) за регламентом поновляться у вересні. За час парламентських канікул Кабінет Міністрів повинен підготувати до розгляду у парламенті низку законодавчих актів, спрямованих на структурні перетворення в економіці та соціальній сфері, на європейську інтеграцію України", - заявив він.

За словами Азарова, головним завданням уряду залишається ухвалення законопроектів, пов'язаних з удосконаленням виборчого законодавства, реформуванням системи правосуддя та правоохоронних органів, а також законопроектів, спрямованих на боротьбу з корупцією і поліпшення бізнес-клімату в країні: "Багато з цих законопроектів вже узгоджені з європейськими інститутами, зокрема з Венеціанською комісією та Європейською комісією. Після остаточної обробки вони будуть внесені до Верховної Ради і, сподіваюся, будуть прийняті парламентом у вересні-жовтні, до саміту у Вільнюсі".

Крім того, уряд розраховує також на прийняття вже на початку наступного, третьої, сесії Верховної Ради, низки законопроектів, спрямованих на розвиток підприємництва та залучення іноземних інвестицій. Йдеться про законопроекти:

- "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків";

- "Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання залучення інвестицій";

- "Про державну допомогу суб'єктам господарювання";

- "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів"

"Вимагаю від усіх керівників міністерств і відомств, відповідальних за підготовку першочергових законопроектів: супроводжувати їх потрібно безперервно. Навіть під час парламентських канікул. Залучайте до цієї справи громадськість і пресу, щоб громадська думка, інтереси суспільства були головним аргументом у законодавчій діяльності, а не політичні амбіції".

Читайте також: Яценюк стверджує, що Кабмін вніс "півтора" законопроекту з євроінтеграції.