ua en ru

Азаров доручив ДержНС підготуватися до надзвичайних ситуацій і снігопадів

Азаров доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДержНС) забезпечити підготовку до зимового періоду і снігопадів . Про це в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу акцентувати увагу відповідних центральних органів влади та місцевих адміністрацій на підготовку до стабільної роботи дорожнього господарства. Багато чого навчила нас минула зима . Треба бути максимально готовими оперативно і грамотно реагувати на снігопади, ожеледь", - заявив прем'єр -міністр.

По-перше, за повідомленням Азарова , необхідно завершити заготівлю посипальних матеріалів. По-друге, провести ретельну інвентаризацію спецтехніки.

"Причому це стосується як техніки, що знаходиться у розпорядженні державних організацій, так і техніки в приватній власності: щоб мати можливість у разі форс-мажорній необхідності швидко і скоординовано мобілізувати її для розчищення міських вулиць і автомагістралей, а також залучати до відновлення електропостачання в сільській місцевості", - повідомив Азаров.

Прем'єр-міністр доручив ДержНС завершити уточнення планів взаємодії центральних і місцевих органів виконавчої влади: "Доручаю зробити прогін сценаріїв роботи в екстремальних ситуаціях , затвердити розрахунки сил і засобів , забезпечити їх готовність до дій за такими сценаріями", - підсумував Азаров.