ua en ru

Азаров доручив членам Кабміну підготуватися до засідання голів урядів СНД

Прем'єр-міністр Микола Азаров дав доручення членам Кабінету міністрів підготуватися до засідання голів урядів СНД в Ялті 28 вересня. Про це він заявив на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Післязавтра в Ялті почнеться чергове засідання Ради голів урядів країн-членів СНД. Роботи будете багато. І ця робота буде важливою для України, розвитку її економіки... Я доручаю всім членам уряду, які братимуть участь в цьому засіданні, підготуватися відповідально і грунтовно", - сказав Азаров.

Прем'єр додав, що на порядку денному засідання буде більше 20 питань, які стосуються різних сфер інтеграційної взаємодії.

"Але найголовніше - це розгляд можливості розширення кількості учасників ЗВТ в рамках СНД. Ініціатором створення такий ЗСВ була Україна кілька років тому. Сьогодні ми можемо прямо сказати, що ми тоді ухвалили правильне рішення. Угода про ЗВТ вже набула чинності 20 вересня. Це вигідно і добре для всіх учасників. Але якою мірою, залежатиме і від нас. Для цього нам необхідно докласти ще багато зусиль", - зазначив Азаров.

Читайте також: У Ялті може бути підписана угода для мінімізації негативного впливу на Україну введення утилізаційного збору, - Клепач