ua en ru

Азаров доручив Бойку доопрацювати пропозиції про співпрацю з ЄС після підписання УА

Прем'єр-міністр України Микола Азаров провів зустріч з Єврокомісаром з питань торгівлі, доручив віце-прем'єру Юрію Бойку опрацювати пропозиції про співпрацю після підписання угоди про асоціацію. Про це він заявив в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щойно я зустрічався з Єврокомісаром з питань торгівлі ЄС Карлом де Гуртом. Я затримався на кілька хвилин, я завершив цю зустріч. У нас відбувся конструктивний обмін позиціями", - заявив він.

Він додав, що поглиблення співпраці з Європою в економічній сфері після підписання угоди про асоціацію піднімає багато питань.

"ЄС також повинен забезпечувати кроки, які усунуть дискомфорт на європейському ринку", - зазначив Азаров.

Прем'єр-міністр підкреслив, що українські компанії вже почали перехід на європейські стандарти.

"Єврокомісар підкреслив, що набуття чинності більшості положень почнеться відразу ж після підписання цієї угоди", - зазначив він.

Азаров також підняв питання про технічну і фінансову допомогу для забезпечення адаптації до європейських стандартів, про сприяння в системному промоції українських товарів у ЄС, у тому числі доступу до державних закупівель ЄС.

"Ми зі свого боку забезпечимо рівний доступ для європейських товарів... Ми почули один одного і домовилися, що Юрій Бойко очолить роботу разом з єврокомісаром з вирішення цих питань, які ми піднімали на зустрічі", - підкреслив глава українського уряду.

Прем'єр додав, що також дав відповідні доручення профільним міністрам забезпечити співпрацю.