ua en ru

Азаров доручив активізувати роботу зі створення генпланів міст

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єру Олександру Вілкулу та Міністерству регіонального розвитку та житлово-комунального господарства активізувати роботу щодо створення генеральних планів міст. Про це він заявив у вступному слові на засіданні Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров (на фото) доручив віце-прем'єру Олександру Вілкулу та Міністерству регіонального розвитку та житлово-комунального господарства активізувати роботу щодо створення генеральних планів міст. Про це він заявив у вступному слові на засіданні Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Крім того, я наполягаю, щоб містобудівні рішення, які втілюватимуться в Києві, стали каталізатором перетворень в інших містах України. Тому доручаю віце-прем'єру Олександру Вілкулу, Міністерству регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ активізувати роботу щодо створення генеральних планів міст. Їх потрібно не просто "актуалізувати", як відзвітували обласні адміністрації, а зробити генплани інституційними інструментами розвитку територій. Інвестори повинні найближчим часом абсолютно чітко побачити: де зони житлової забудови, де території індустріального розвитку і так далі. А без інвесторів той обсяг перетворень, який треба здійснити, очевидно, "тяжкий", - зазначив Азаров.

Крім того, він висловив упевненість в тому, що метро на Троєщину буде побудовано.

"Ми обов'язково збудуємо метро на Троєщину, автомобільні тунелі і багаторівневі розв'язки навколо центру, сам історичний центр поступово звільнимо від адміністративної та офісного навантаження, перенесемо житлове будівництво на правий берег. Київ буде розвиватися збалансовано і гармонійно щодо потреб людини та захисту навколишнього середовища", - додав Азаров.