ua en ru

Азаров: Немає необхідності підвищувати на газ та теплоенергію

Діючі тарифи практично у всіх регіонах України покривають видатки з виробництва теплової електроенергії, тому немає необхідності підвищувати тарифи за тепло, а заборгованість за газ та теплоенергію є неприпустимою. Про це заявив прем'єр-міністр України Миколи Азаров сьогодні під час урядової наради, повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

"Аналіз свідчить, що діючі тарифи практично всюди покривають видатки з виробництва теплової електроенергії. За газ, теплоенергію потрібно розраховуватися вчасно. Така халатність, яку допускають окремі теплокомуненерго, неприпустима. Треба мобілізувати всі зусилля і погасити заборгованість. І припинити говорити про необхідність підвищувати тарифи: такої необхідності немає", - заявив Азаров.

Кабінет міністрів України попередив керівників ряду регіонів про персональну відповідальність за борги підприємств комунальної теплоенергетики перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ.

Прем'єр-міністр також доручив створити відповідну комісію, яка б розібралася з цими питаннями на місцях.

За результатами наради уряд зобов'язав погасити наявну заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" до 15 жовтня. За результатами роботи відповідальні керівники повинні доповісти уряду.