ua en ru

Азаров не підписав жодного постанови Кабміну про придушення Евромайдана, - Москаль

Микола Азаров, будучи прем'єр-міністром, не підписав жодного постанови Кабінету міністрів, спрямованої на придушення Євромайдану.

Микола Азаров, будучи прем'єр-міністром, не підписав жодного постанови Кабінету міністрів, спрямованої на придушення Євромайдану. Про це на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування протиправних дій правоохоронців під час Євромайдану повідомив голова комісії, нардеп від "Батьківщини" Геннадій Москаль, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я сьогодні вранці був у суді, вже почався процес розгляду справи, щоб скасували постанову, якою позавозили те, що навіть заборонено Женевською конвенцією про правила ведення війни, що кидали в наших мирних громадян. Виявилося, що Азаров жодна з постанов не підписав - мав все-таки якусь совість. Жодна постанова щодо водометів, зброї, за перекриття вулиць і так далі Азаровим не підписана. Постанова (по якому йде вищевказаний суд) було опубліковано, всупереч чинному закону, міністром Кабінету міністрів України... Інші міністри підписали, проголосували, але постанова опублікована і діє без підпису Азарова. Суд змусив представника Кабінету міністрів принести оригінали - оригінали Азаровим не підписані. Йому неодноразово дзвонили, просили його підписати, але він не підписав", - розповів Москаль.