ua en ru

Азаров назвав чутками інформацію про надання Україні 20 млрд дол. кредиту з боку ЄС

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україні в ЄС обіцяли 20 млрд долл. кредиту, але потім єврокомісар з розширення та політики сусідства Штефан Фюле ці дані спростував. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив в ефірі "Шустер live" на телеканалі "Інтер", коментуючи публикацію в Financial Times..

"Це з розряду, прямо скажемо, неперевірених чуток. 28 числа (листопада) у Вільнюсі відбулися переговори нашої делегації та делегації ЄС. Ці переговори були викладені на одному листочку. Було 4 пункти", - розповів Азаров.

"У Вільнюсі на переговорах мені усно сказали, що є можливість надання Україні 20 мільярдів кредиту... Я подзвонив Фюле і спитав його про це. Він каже: "Я не пам'ятаю, такої обіцянки не було". Я знаю, як працює європейська бюрократія, 20 мільярдів - невелика сума для ЄС, але щоб вони могли прийняти таке рішення, ця цифра має бути закладена в бюджет. Фюле каже: "Ми вам повинні 600 мільйонів надати, про 600 мільйонів немає запитань", я кажу: "Штефан, це менше, ніж вартість склянки води". Він каже: "У нас іншого рішення нема", - розповів Азаров.