ua en ru

Азаров має намір використовувати кошти Резервного фонду для повернення пасажирів "АероСвіту" в Україну

Прем'єр-міністр України Микола Азаров розглянув оперативну доповідь і пропозиції віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула про заходи щодо нормалізації ситуації, що склалася в результаті невиконання компанією "Аеросвіт" розкладу авіаперевезень і доручив Міністерству інфраструктури терміново підготувати розпорядження уряду про використання в разі потреби коштів Резервного фонду для оплати повернення в Україну громадян. Причому компенсувати ці витрати за фактом зобов'язана авіакомпанія "Аеросвіт", повідомляє прес-служба уряду.

Міністерству закордонних справ Азаров доручив забезпечити практичну допомогу буквально кожному пасажиру, який затримується в зарубіжних аеропортах через невиконання рейсів "Аеросвітом" - під особисту відповідальність послам України у відповідних країнах.

"Головне - повернути людей додому і при цьому захистити всі права громадян України", - підкреслив Азаров.

Крім того, Мінінфраструктури спільно з Державною авіаційною службою та із залученням керівництва компанії-перевізника глава уряду доручив сформувати реалістичний розклад рейсів, виконання якого "Аеросвіт" безумовно гарантує в умовах, що склалися. А також забезпечити широке постійне інформування про цей розклад в ЗМІ та іншими інформаційними каналами.

Виконання цього розкладу буде жорстко контролювати державний регулятор.

Також профільне міністерство і Державіаслужба зобов'язані вжити всіх доступних заходів, щоб забезпечити перевезення пасажирів "Аеросвіту" згідно з придбаними квитками або ж вчасне повернення авіакомпанією вартості квитків.

Крім того міністру інфраструктури Володимиру Козаку доручено розробити стратегію розвитку авіаційної галузі з максимальним урахуванням інтересів пасажирів.

Контроль за виконанням цих доручень Микола Азаров поклав на віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула, йому доручено продовжити вивчення ситуації та вносити пропозиції щодо додаткових заходів в разі їх необхідності.

Відзначимо, напередодні під час зустрічі представників Мінінфраструктури та Державної авіаційної служби з керівництвом МАУ і "Аеросвіт" було заявлено, що авіакомпанія "АероСвіт" гарантує забезпечення перевезення пасажирів або компенсує вартість квитків.

Раніше, 29 грудня 2012 р., Господарський суд Київської області почав виробництво у справі про банкрутство авіакомпанії "Аеросвіт". Виробництво розпочато після розгляду відповідної заяви від авіакомпанії.

Читайте також: "Аеросвіт" скасував низку рейсів на 10 січня